29.08.2019 10:26

Кој е најдобриот, а кој најлошиот ден за првиот состанок?

Facebook Twitter Google+

Ако се подготвувате за вашата прва средба со потенцијален партнер, не е важно кој ден ќе изберете да се сретнете.

Наспроти популарното верување дека деновите од викендот, кога ги завршивте деловните обврски и се опуштате, се најдобри за средби со романтика, истражувањата покажаа дека всушност, во среда, имате најдобри шанси да успеете со вашиот дејт. Еве зошто!

loading...

Истражувањата покажале дека централниот ден во неделата е идеален доколку треба да го видите потенцијалниот партнер за прв пат. Постојат повеќе причини. Вие сте во средина на работната недела, не сте премногу уморни да се мачите да ја импресионирате личноста што ви се допаѓа, а кратката пауза би била совршена за вас.

Студиите исто така покажале дека првите три дена по викендот, луѓето имаат најмногу елан, се најактивни и најпродуктивни на работа. Во наредните денови, нивната концентрација и работа се побавни и со помалку решеност. Ова е причината зошто средата е идеален ден за освежување на вашата енергија и засилување на вашата самодоверба.

Друг бонус е тоа што не мора да бидете стрес дали ќе ја поминете ноќта заедно, како што би било ако одите на првиот датум на пр. Во петок бидејќи станувате рано следниот ден (па дури и ако вашето потенцијално момче не ви се допаднало), имате совршен изговор да ја завршите вечерта без секс, што е добра основа за сериозна и стабилна врска.

Ако сте лишени од притисок, ќе бидете поопуштени и спонтани, што ги зголемува шансите да излезете во друг ден и подоцна да градите стабилна врска.

Најлош ден за тоа?

Најлошиот ден во неделата за прв „дејт“ е недела, се вели во студијата.

Ако го закажете првиот датум во недела, јасно кажувате дека не ве интересира особено, бидејќи ги издвоивте петок и сабота, слободни вечери, за да се видите со некој друг.

Покрај тоа, шансите се дека веќе сте во „деловен режим“, ментално подготвувајќи се за нови одговорности, и со самото тоа помала е веројатноста дека ќе бидете попуштени.

loading...

© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments