Кои земји први ќе ја дочекаат Новата година?

Сподели со своите пријатели

Додека ние Новата година вечерва ќе ја дочекаме новата година на полноќ, во некои земји од планетата најлудата ноќ е за неколку часа.

На пладне по наше време во 2016 ќе влезе Нов Зеланд, во 14 часот Австралија, во 16 Јапонија и Кореја, во 17 часот Кина, а час подоцна од 2015 ќе се прастат Индонезија и Тајланд.

Спектакуларната прослава во Дубаи ќе биде во 21 часот по наше време, а час подоцна Новата година ќе се честтива во Русија и Саудиска Арабија, додека граѓаните на Македонија во 2016 ќе влезат на полноќ.

Цели три часа по нас, во Новата година влегуваат Бразил и Канада околу 5 часот наутро кај нас, а кога нашите клубови ќе започнат да ги затвораат вратата, Американците ќе се простат со старата година.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.