Кои се највредните компании во светот?

Сподели со своите пријатели

Компаниите „Google“, „Apple“ и „Microsoft“се највредните брендови во светот, покажува најдовото истражување на компанијата „Бренџ“.

Онлајн трговијата преку „Amazon“ која оваа година започна и во Австралија го исфрли „Facebook“ од четвртата позиција.

Овој пат на листата 100 највредни брендови се и три австралиски компании: „Комонвелт банка“ која е на 60то место, „ANZ Bank“ која е на 75та позиција, додека компанијата „Телестар“ е рангирана како 88ма.

Нови имиња на листата се компаниите: „Snapchat“, „Netflix“, „YouTube“ i „Saleforce“.

Оваа година, според пресметките, приходот на водечките 100 брендови е зголемен за 8% и достигна износ од 3,64 трилиони долари.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.