Кои биле најчестите имиња за новореднчињата во Македонија минатата година?

Сподели со своите пријатели

Најчесто машко име минатата година било Марко и тоа име го носат 247 деца кои се родиле минатата година, наспорти Јана како најчесто користено женско име кое во 2015 го добиле 263 деца, според Државниот завод за статистика на Република Македонија.

Веднаш потоа следуваат: Дамјан, Михаил, Андреј, Петар, Давид, Стефан, Ајван, Јован и Матеј, додека од женските Јована, Сара, Марија, Мила, Совија, Ана, Анастасија, Елиф и Михаела.

najcesti iminja

Loading...

[wpdevart_like_box profile_id=”1414421878780055″ connections=”show” width=”300″ height=”550″ header=”big” cover_photo=”show” locale=”en_US”]

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.