Кога ќе видите колку бактерии има под брадата ќе сакате веднаш да ја избричите (видео)

Сподели со своите пријатели

Брадат аможе да биде легло на нечистотии и бактерии кои се наоѓаа и во WC школката по обавување на физиолошките потреби.

Лошите вести за сите кои имаат брада ги соопшти микробиологот Џон Голобиц од Албукерки, лекар на компанијата „Quest Diagnostics“ која се занимава со истражување на квалитетот на здравјето и хигиената. Тој спровел истражување на седум анонимни мажи.

Голобиц препорачува почесто миење на брадата и брковите, како и редовно миење на рацете за да се избегне опасните бактерии да дојдат во контакт со лицето или да влезат во устата.

Обидете се да ги држите своите раце подалеку од брадата и што помалку да го допирате лицето – рекол Голобиц.

Loading...

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.