КОГА ЌЕ ОСТАНЕТЕ БЕЗ СЕ*С: Еве што се случува со вашето тело

Сподели со своите пријатели

Редовниот сексуален живот има многу предности, а недостатокот на него го уништува нејзиното здравје.

Loading...

Еве неколку последици по женското тело и психа, кои се јавуваат кога ќе останете без секс:

 

 

Ќе се чувствувате бескорисно

Најлошото чувство на светот е кога ќе сфатите дека никому не му требате, а тоа се случува ако немате интимни моменти со вашиот сакан. Ќе се чувствувате депресивно и тажно. Спротивно на тоа, редовните секс е одличен лек за депресија и стрес.

Ќе имате чудни соништа

Loading...

Отсуството на секс доведува до опсесивни соништа и фантазии поврзани со секс или оргазам.

Ќе ви биде потешко да се разбудите

Без задоволство, ќе се чувствувате мрзливи и депресивни. Вие нема да сакате да станете од кревет. Мажите ќе имаат проблем со ејакулација заедно со мала желба за секс, додека жените ќе имаат проблеми со оргазам.

 

 

Нивото на стрес ќе се зголеми

Сексот е еден од најдобрите лекови против стрес. Активниот сексуален живот помага во намалување на нивото на хормонот на стресот во вашето тело.

Loading...

Ризикот од рак се зголемува

Ракот на простата е една од најчестите форми на карцином кај мажите. Статистичките податоци велат дека на 1 од 7 мажи е дијагностициран карцином на простата. Живеењето без секс подолго време може да го зголеми ризикот од рак на простата.

 

 

Ќе имате проблеми во вашата врска или брак

Нормалниот семеен живот не е можен без секс. Според истражувањето, ова е една од главните причини за развод. Кога ретко имате секс со сопругата, се дистанцирате едни од други и барате привлечност на друго место.

Ќе започнете да ја губите желбата за секс

Loading...

Сексуалниот нагон исчезнува. Ако долго време немате секс, тоа значи дека не ги стимулирате половите органи, што доведува до намалување на половите хормони и намалување на сексуалната желба.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *