Кјубрик: Лажирање на слетувањето на Месечината е мое ремек дело (видео)

Сподели со своите пријатели

Само три дена пред Стенли кјубрик да почине во март 1999 година, режисерот Т. Патрик го интервјуирал, а сега во тоа интервју е откриено дека слетувањето на Месечината била лага.

Loading...

Ова, накратко, е содржината на наводното видео интервју со човекот кој потсетува на Кјубрик, а кој се прии на социјалните мрежи со молскавична брзина.

Во интервјуто Кјубрик вели дека е оптеретен со работа, ризици и кајање, но дека во изминатите неколку години започнало се да го изјадува.

Тој призна дека го направил филмот со кој ја измамил американската јавност, и дека заедно со Владата на САД и НАСА го изрежирал слетувањето на Месечината.

Исто така вели дека ништо од тоа не е вистина. Слетувањето на Месечината било фиктивно. Според неговите зборови, слетувањето на Месечината морало да се ирежира затоа што било невозможно да се дојде до неа.

https://www.youtube.com/watch?v=9imVp8tlecY


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.