Ќе се обновуваат бесплатните учебници

Сподели со своите пријатели

Учебнивите постари од пет години ќе бидат заменети со нови, освен оние по математика и природни науки за седмо, осмо и деветто одделение. Инвестицијата за обнова на учебниците ќе чини 7 милиони евра, средства од Министерството за образование и наука.

Loading...

Ова е седма година откако се спроведува овој проект. За оваа учебна година ќе бидат испечатени целосно нови учебници за учениците од прво до деветто одделение за основно образование и од прва до четврта година за средношколците, освен за математика и природните науки кои во согласност со Аксицкиот план за воведување на образовниот систем „Кембриџ“ ќе бидат воведени во септември 2016 година.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.