13.08.2019 08:41

ЌЕ СЕ ИЗНЕНАДИТЕ: Што им е најважно на жените кај мажот?

Facebook Twitter Google+

Многумина мислат дека на жените им е најважно мажот да биде духовит, добар кон животните, да биде успешен во својата работа и добро да заработува, меѓутоа дали ова навистина се важни работи за жените кога е во прашање љубовта?

Судејќи по најновото истражување објавено во магазинот „Еволуција на човековото однесување“ жените од мажите бараат само една работа.

loading...

Резултатите покажале дека жените бараат маж кој ќе ги потсетува на нивните браќа.

До овој прилично бизарен податок научниците дошле така што од жените барале да гледаат фотографии на мажи, а потоа да ги оценат. Она што откриле е дека мажите кои добивале значително повисоки оценки биле слични на нивните браќа.

– Нашето откритие не се однесува на секоја жена во светот, но овој феномен е присутен во доволно голем број случаи да не можеме да го наречеме слуајност – изјавил Тамсин Сакстон, предводник на истражувањето.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments