Кинеската вакцина против Ковид-19 ќе се тестира во Русија

Сподели со своите пријатели

Властите во Русија денеска дозволија на нејзина територија да се тестира кинеската вакцина Ад5-Нцов против Ковид-19.

Loading...

Во клиничкото тестирање ќе учествуваат 8.000 волонтери.

Вакцината Ад5-Нцов е произведена од компанијата „КанСино Биолоџигс“, а на нејзиниот развој учествуваа кинеските научници кои работат за армијата.

Марина Илиевска


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *