Келнер сакал да ја „запали“ атмосферата, но ги запалил и гостите

Сподели со своите пријатели

Во раните утрински часови во вторник 22-годишен келнер во еден угостителски бојект во Хрватска сакал да ја „запали“ атмосферата, но ги запалил гостите и колегата.

Келнерот по дел на шанкот расипал алкохолен пијалок и го запалил, а пламенот зафатил и полесно повредил тројца државјани на Австралија, еден од Нов Зелан и свој колега.

По завршената истрага, полицијата поднела кривична пријава против келнерот поради доведување во опасност на живот и имоти со опасни средства.

Како се наведува, на повредените им била укажана лекарска помош, а едно лице е задржано на болничко лекување во Сплит.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.