Карта на алкохоличари: Кој најмногу пие во Европа? (фото)

Сподели со своите пријатели

Јакуб Мариан направил карта на која прикажал колку луѓето во Европа конзумираат алкохолни пијалоци. Откако ќе ја погледнете картата ќе ви биде јасно дека некои земји повеќе преферираат вино во однос на пиво и обратно.

Loading...

Според конзумацијата на пиво Македонија на картата е означена на 31-то место во Европа.

570a2042-4788-4f3a-8e41-435f0a0a0a64-nova-karta

 

Некои змеји се посветли во однос на други, но тоа не значи дека луѓето во тие земји помалку конзумираат алкохол, туку дека помалку конзумираат вино или пиво.

Според пиењето вино Македонците котираат на 21-то место, но со оглед дека сме земја каде виновата лоза е успешна и имаме квалитетни вина, оваа информација е очекувана.

570a2064-2960-451b-91ee-437a0a0a0a64-nova-karta2

Интересно е што земјите од Источна Европа се посветли на двете карти. Тоа не значи дека помалку конзумираат алкохол, туку дека повеќе внесуваат појаки пијалоци, како што се вотката, текила, виски итн.

Loading...

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.