Какви промени носи новиот WhatsApp?

Сподели со своите пријатели

Прилагодувањето на познатата апликација за разговор со бизнис корисниците прилично ги загрижи досегашните корисници.

Паника предизвикаа неодамнешните промени кои Facebook, на власникот на WhatsApp ќе му овозможи заработка на инаку бесплатната апликација.

Првата голема надоградба ќе овозможи компаниите да комуницираат со сопствениците, што вклучува продажба и рекламирање преку популарната апликација.

Започна тестирањето на алатките за WhatsApp Business, новата интерација на WhatsApp направена за мали компании, а Facebook  планира да развие и верзија за поголеми бизнис коирнисци кои функционираат на глобално ниво.

Апликацијата WhatsApp Business моментално е целосно бесплатна, но Facebook најавува дека истата во иднина ќе се наплаќа.

Обавјата на компанијата предизвика ствар поврзан со скорешната зголемена фрекфенциај на реклами на WhatsApp, но утешно е што обичните корисници први ќе мора да ја одобрат комуникацијата со бизнис корисниците.

Иако опцијата за блокирање на компании на WhatsApp не значи дека тие никогаш нема да дојдат, компанијата повеќе пати нагласи дека пречат во комуникацијата.

Меѓутоа овие информации се обајвени, пред WhatsApp да падне во рацете на Facebook.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.