Како всушност звучеле неандерталците? (видео)

Сподели со своите пријатели

Освен гласовите во реконструкцијата се пресемтани и факторите како што е ширината на неандерталските ноздри и обликот на черепот.

Експертите за глас и говор направиле реплика на гласните жици на неандерталците за да го репродуцираат звукот на овој близок човеков род.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.