Како се произведува желатинот, главна состојка на многу слатки? (видео)

Сподели со своите пријатели

На приложената видео снимка е прикажан обратниот процес на производство на желатинот – од финален производ до живи животни на фармите.

Процесот вклучува отклонување на свинска кожа, сечење свински лешеви на ситни парчиња и готвење на коските и ’рскавиците од кои се добива желатинот.

Оваа состојка влегува во широк спектар на индустриски производи како слатки, јогурт, сирење, њупи и преливи за салати.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.