Како ќе изгледаат патувањата по пандемијата? На што ќе мораме да се навикнеме?

Сподели со своите пријатели

Пандемијата на коронавирусот има големи последици врз туризмот.

Loading...

Сите со нетрпение чекаме светот да застане на нозе, но и по коронавирусот, големите последици сигурно ќе останат.

Шведска маса за појадок заминува во историјата

Кога ќе помислувавме да останеме во хотели на патувања пред пандемијата на коронавирусот, многумина прво ќе помислат на шведска маса. Но, да се вратиме на реалноста, суровата и тажна реалност.

Изборот на храна во форма на шведска маса може да биде минато по короната.

Во време кога стравот сè уште ќе живее во нас, не се чини дека хотелите и рестораните ќе обезбедат можност да се чека во ред за леб, путер, салама…

Наместо тоа, појадокот ќе ви биде послужен од персоналот.

 

Loading...

 

 

Целосна дезинфекција

После коронавирусот, хигиената во хотелите ќе биде приоритет. Многу хотели веќе најавија целосна дезинфекција на далечинските управувачи во собите.

Потоа, задолжително треба да се дезинфицираат рачките, прекинувачите за светло, климатизерите, односно сите уреди и работи со кои гостите доаѓаат во контакт.

 

Loading...

 

 

Некогаш премногу туристи, а по пандемијата премалку

Добро познатите дестинации како Венеција, Барселона и Париз имаа огромен број туристи пред коронавирусот. Пандемијата го „реши“ тој проблем.

Прашањето е како ќе изгледа патувањето таму во иднина, но се претпоставува дека барем во првите години по пандемијата, бројот на туристи ќе биде значително помал.

За почеток, луѓето ќе патуваат помалку и многумина ќе се плашат да одат на места каде што е можно да дојде до голем метеж. И сето тоа може да доведе до неславни туристички резултати.

 

Loading...

 

 

Воздушен сообраќај

Со оглед на тоа што во авионите ќе има ограничен број места, можно е авионските билети да поскапат бидејќи нема да им се исплати на авиокомпаниите да продаваат билети по „смешни“ цени.

Всушност, повеќето луѓе ќе се плашат дека нема да се „туркаат“ во авионот со други патници, а за други, ако авионите случајно дополнително го ограничат бројот на места – авионските билети ќе станат прескапи.

 

Loading...

 

 

Бавно патување

Се претпоставува дека по пандемијата, т.н. „бавно патување“ ќе оживее, т.е. дека туристите повеќе нема да трчаат од едно до друго место.

Loading...

Хотелите исто така може да имаат корист, бидејќи добрата услуга и богатите хотелски објекти можат да играат голема улога. Значи, кога ќе пристигнете во некоја земја, веќе нема да посетувате 5 градови за пет дена по секоја цена.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *