Како ќе изгледа „Паркот на бранителите“ во Куманово? (фото)

Сподели со своите пријатели

Во среда и официјално треба да започне изградбата на „Паркот со спомен обележја“ пред комплексот на градските базени во Куманово.

 

Loading...

 

Просторот ќе биде хортикултурно уреден, се очекува да даде нов лик на дел од сегашниот паркинг, а на истата локација ќе бидат поставени и неколку спомен обележја на сите херои кои животот го дале за градот Куманово и слободна Република Македонија.

 

 

Токму на оваа локација ќе биде изградено и спомен обележје на осумте загинати полициски службеници во акцијата во Диво Насеље.

 

Loading...

 

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.