Како изгледа кога Кинезите рушат 36 солитери за 20 секунди? (видео)

Сподели со своите пријатели

Кинезите снимија момент од рушење на 36 солитери во градот Женгжоу во провинцијата Хенан, кои се кренати во воздух со помош на над повоќе од две и пол тони динамит.

Некогаш најголемо „урбано село“ во тој град, исчезна во облакот прашина за само 20 секунди.

Дмолирањето на цела градска општина е најголемиот проект од тој вид во Кина, а се надеваат дека благодарение на тоа ќе вдишат нов живот во тој дел од Женгжоу.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.