Како да знаете дали сте во врска со манипулатор, а не со принцот од бајките?

Сподели со своите пријатели

Најлесен начин да препознаете личност која се преправа е да обрнете внимание на малите работи што несакајќи ги прави кога се обидувате да ве импресионираат.

Loading...

За вас е многу важно да знаете дека го препознавате манипулаторот, затоа што честопати нивните префинети вештини ги гледаме како софистицирани господарски манири.

Овие 4 работи ги издаваат:

Тој е зависен од правилата и не му е грижа што мислите за тоа

Вистински џентлмен ќе плати за вечера, ќе ја отвори вратата за вас, ќе ви помогне да го облечете палтото, но нема да се лути ако одбиете дел или сето тоа.

Од друга страна, манипулаторот ќе реагира агресивно, остро и ќе ве обвини дека не сте му дозволиле да биде џентлмен.

Претерува со комплиментите

Секоја жена сака комплименти, но дури и убавите работи имаат свои граници. Џентлмените со манири се запознаени со ова и не кажуваат премногу, додека манипулаторот ќе ви каже толку многу убави зборови што на крајот сè ќе звучи лажно и излитено.

Loading...

Тој знае да ги наведе сите свои „добри дела“

Секоја жена била шокирана барем еднаш во животот кога маж ѝ платил пијалок, а потоа сфатила дека му должи за тоа, затоа што повторил милион пати дека платил за тој пијалок.

За вистински џентлмен ова е нешто под честа, додека манипулаторот сака да ве натера да се чувствувате должни.

Љубезен е само кон вас

Најлесен начин да забележите лажен џентлмен е да обрнете внимание на тоа како ги третира луѓето кои во моментот не се обидува да ги импресионира.

Како по правило, манипулаторите се насочени кон наменетата цел што целосно забораваат дека другите луѓе треба да бидат третирани со почит и манири. Ако тој е прекрасен за вас, а на пример, кон келнерот, е груб или агресивен, знајте дека ве очекува тоа и вас порано или подоцна.


Leave a Reply