Како да стигнете до првиот милион, повеќе од 100 богати луѓе ја споделија тајната што да правиме!

Сподели со своите пријатели

Томас Ц. Корли поминал многу години во интервјуа со многу богати бизнисмени и, меѓу другото, запишал различни совети од нив. Иако фокусот на нивниот бизнис варира, дури 80 проценти од анкетираните 177 милионери ја делеле истата навика за штедење што им давала добра основа за иднината. За тоа информираше порталот Лад Библија.

Loading...

 

 

Колку треба да одложите од своите приходи?

„Милионерите кои се здобиле со имот со свои напори вообичаено си поставиле цел во своето време пред милионерите да заштедат од 10 до 20 проценти од својот приход“, напишал Корли Според Св. Луиските федерални резерви во САД работната класа луѓе ќе заштедат околу 8% од приходот, во Велика Британија 8,21%. Но, ако сакате да ги следите стапките на луѓето со кои зборувал Корли, сè уште не е доцна.

АЈ Бел, компанија за финансиски услуги, спроведе истражување што ќе му овозможило на 22-годишниот Британец да издвои 18 фунти неделно и 78 фунти месечно за да стане милионер до 65-та година. Сепак, со текот на годините, Британците треба да одолговлекуваат сè повеќе. За 25 години тоа е 105 фунти месечно, за 35 години дури 296 килограми месечно. Но, тие сепак можат да заштедат еден милион.

Loading...

 

 

Треба да инвестирате во акции што е можно порано

Ова е можно со помош на редовна заштеда и сложена камата и истражување на сметката за предноста на британската штедна сметка Lifetime ISA, со која е можно да се добие годишно зголемување до 25 проценти од владата. Секако, важни се редовните и систематски заштеди.

Лора Сутер од АЈ Бел вели дека најдобро е да започнете да штедите и да инвестирате од мала возраст, бидејќи на тој начин можете да го користите интересот подолго. „Инвестирањето во берза е ризично, но на долг рок, акциите имаат многу поголем принос од другите форми на заштеда“, објасни Сутер.

“Милионерите имаат една голема предност. Времето е на нивна страна. Благодарение на тоа, заштедите можат да изгледаат навистина долгорочно. И иако понекогаш доаѓаат тешки времиња, нивните заштеди ќе растат и ако инвестираат на вистински начин, тие можат да станат вистински милионери “, Заклучи Сутер.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *