Како да пресметате колку години има вашето куче?

Сподели со своите пријатели

Некогаш годините на кучето се сметале така што секоја човечка се сметала како седум кучешки.

Пако е неверојатно посебно куче, а еве и зошто (ВИДЕО)

Loading...

Благодарение на напредокот на ветерината, векот на двата вида се продолжил и сега е потребно малку повеќе сметање за да ја одредите точната возраст.

 

 

Според Ветеринарното здружение на Америка, правилото од прилика е вака – првата календарска година на кучето е еквивалент на 15 човечки, втората календарска година носи уште девет човечки, а секоја следна по пет.

Дали сте забележале дека вашето куче обозажава да гледа телевизија? Еве зошто!

Едно германско истражување потврдило дека големите кучиња стареат побргу. За тоа постојат неколку можни причини, како прв се наведува тој дека поголеми кучиња порано почнуваат да патат од старечки проблеми.

 

 

Loading...

Забрзаниот развој на големите кучиња исто така им носи и развој на клетките на тумор и со тоа носат поголема веројатно кучињата да заболат од истиот.


Leave a Reply