Како да имате квалитетна, среќна и долготрајна врска?

Сподели со своите пријатели

Студеното време доаѓа наскоро и ќе се согласите дека нема ништо поубаво од топла и безбедна прегратка полна со љубов. Останувањето со саканата личност во вашите четири sида е бесценета работа, но сепак, не е секогаш толку едноставно.

Loading...

Ако сте во долга врска и сакате еден ден да прерасне во нешто повеќе, треба да бидете сигурни дека вие и вашиот партнер го негувате она што го негуваат за луѓето кои се среќни во брак со години. Понекогаш е доволно да ги погледнете другите среќни парови и да се обидете да ја разберете главната разлика помеѓу вас и нивната врска.

Ако вашата врска е во почетна фаза и не е доволно зрела, има добри вести. Доволно е да ја преиспитате вашата врска и да утврдите дали таа има потенцијал, а потоа со напорна работа и посветеност постигнувате силна, зрела и пред се здрава љубовна врска, а се што ви треба се овие шест работи и навики што ги имаат паровите во долги врски.

 

 

 

1. Конструктивната критика е секогаш добредојдена

Loading...

Она што е спротивно на конструктивната критика е – деструктивна комуникација. Тоа подразбира префрлање на вината и потребата да се внесе негативна енергија во врската. И тоа е нешто што сигурно не го сакате. Затоа, треба да избегнувате конфликт секогаш кога е можно и да не дозволите моменталната ситуација што се менува целосно да ве вознемири.

Се разбира, неопходно и пожелно е да му кажете на партнерот дали нешто ве повредило за да знае дека не треба да го прави тоа повторно.

2. Прифаќање на различноста

Заљубувањето често создава идеална слика за партнерот и често не сакаме да го видиме како има недостатоци. Меѓутоа, колку подолго сте во врска, толку подобро ќе се запознаете и ќе сфатите дека можеби имате навики или особини што му пречат на другиот.

Некои работи не можат да се сменат и најдобро би било да го прифатите партнерот и да го сакате таков каков што е. Љубовта ќе ве направи двајцата многу подобри отколку што сте.

 

 

Loading...

3. Поддршка и почитување пред се

Нема ништо поважно во емотивниот живот и бракот од почитта и поддршката. Поддршката не мора да биде само одобрување одлука, туку поддршка е и внимателно слушање на партнерот и одговарање на совети што можат да му помогнат во дадена ситуација.

4. Функционираат како тим

Добриот однос вклучува тимска работа. Честопати се оди добро, самостојно, сепак, честопати е потребно малку напор. Ако забележите дека вашиот партнер не е задоволен или ако не сте задоволни, треба отворено и без лутина да го споделите едни со други.

Гледајте на тоа како заеднички проект што ќе ви донесе многу придобивки доколку и двајцата работите напорно и напредувате.

 

 

Loading...

5. Нивната врска не е навика

Факт е дека ќе се навикнете еден на друг, сепак, не дозволувај да згасне почетната топлина што доведе до врската. „Загрејте ја“ врската со изненадувања и уживајте во вообичаените ритуали. Партнерите стануваат најдобри пријатели со текот на времето, но не дозволувајте да бидете само тоа.

6. Си даваат простор еден на друг

На почетокот, сите ние сакаме да поминуваме што е можно повеќе време со својот партнер, но потоа доаѓа време кога на секој од нас му треба повеќе личен простор. И тоа е сосема во ред. Тој има навики и живот пред вас, исто како и вие. Затоа, најдобро е секој од вас да има свое време и да го користи како што сакате.

 

Loading...