Како да ги зајакнете слабите и кршливи нокти

Сподели со своите пријатели

Многу е важно на ноктите да им дадете љубов, грижа и внимание. Во повеќето случаи, на пример, додека отвораме конзерва или миеме садови, ја занемаруваме штетата што ја правиме на нашите нокти.

Loading...

Ако имате слаби и кршливи нокти, применете ги овие четири навики за да ги зајакнете:

Останете хидрирани

Ако не пиете доволно вода секој ден и вашето тело не добива доволно течности, тоа може да предизвика вашите нокти да станат кршливи и лесно да се кршат. Затоа, за да обезбедите здрави и силни нокти, зголемете го дневниот внес на течности со пиење доволно вода.

 

 

Чувајте ги ноктите кратки

Loading...

Кога имате многу долги нокти, тие почесто се кршат или пукаат. Затоа секогаш е подобро ноктите да ви бидат кратки за да ја одржите нивната сила и да ги заштитите од оштетување.

Избегнувајте вештачки нокти

Се разбира, гел или акрилни нокти изгледаат гламурозно и елегантно, но можат да ги ослабнат вашите нокти. Затоа, избегнувајте гел или акрилик колку што е можно за да се осигурате дека вашите нокти ќе останат здрави и нема да ослабнат.

 

 

Хидратација на ноктите

За да ги одржите вашите нокти хидрирани, користете крем за раце колку што е можно повеќе. Постојаната изложеност на вода или одредени средства за чистење може да ги ослабне вашите нокти, затоа се препорачува да ги нанесувате колку што е можно повеќе.

Loading...