Кадиров ја откри вистинската цена на украдениот коњ: Вреди вистинско богатство!

Сподели со своите пријатели

Лидерот на Чеченија Рамзан Кадиров изјави дека вредноста на неговиот коњ, кој бил украден во Чешка, била погрешно проценета и додаде дека вреди најмалку десет милиони долари.

Loading...

„Ве молам, не ја намалувајте цената на мојот коњ. Чистокрвниот „Зазу“ вреди најмалку десет милиони долари“, напиша Кадиров на Телеграм.

Тој се сомнева и дека животното го украле обични крадци на коњи.

„Не верувам дека се глупави да украдат коњ што е под санкции и итрини за да не ги најде полицијата“, рече Кадиров, додавајќи дека е чудно што толку вреден имот е слабо чуван.

„Во Републиката можете да го оставите автомобилот отклучен во текот на ноќта“, заклучи тој.

Претходно беше објавено дека од шталата во селото Крабчице на западот на Чешка е украден чистокрвен англиски коњ „Зазу“ чија вредност се проценува на околу 18 илјади долари.

Коњот му припаѓа на лидерот на Чеченија Рамзан Кадиров и е дел од имотот што Чешка го замрзна од лидерот на Чеченија врз основа на меѓународни санкции, пренесува Спутник.