ЈП „Паркинзи Центар“ и „Куманово паркинг“ потпишаа меморандум за соработка (фото+видео)

Сподели со своите пријатели

Директорот на Јавното Претпријатие „Паркинг Центар“ Саша Богдановиќ денеска со својот колега Фадиљ Шабани, директор на ЈП „Куманово паркинг“ потпишаа меморандум за соработка преку кој ќе разменуваат искуства и ќе ја продлабочат соработката меѓу двете претпријатија.

Ова е еден од првите чекори коишто планираме да преземеме неколку активнсоти кои во нареден период ќе заземеме наши ставови како јавни претпријатија, но и други претпријатија кои подоцна планираме да се приклучат и да успееме да ги подобриме условите за пакрирање низ сите општини во Република Македонија и така да го подобриме начинот на функционирање и во динамичниот и во стационарниот сообраќај на граѓаните кои живеат во нашите општини – изјави Богдановиќ.

DSC_0007

Loading...

 

Тој истакна дека со кумановскиот колега во наредниот период интезивно ќе соработува за да условите за пакрирање ги направат што е можно подобри.

 

DSC_0009

 

Нашата соработка е почната пред 2 години. Заендички патуваме на разни семинари и во разни обуки што ги имавме до сега, разни анстани, буквално тоа ни е заеднички настани што ги организиравме до сега. Со денешниот ден ставаме круна на целата соработка и денеска го потпишуваме меморандумот за соработка меѓу двете јавни претпријатија што ни дава надеж дека соработката освен со општина Центар ќе продолжи и со другите општини во државата – вели диеркторот Шабани.

 

Според двајцата директори во иднина ќе се формира и Здружение на паркинзи во Република Македонија за да се подобри работењето на оваа поле.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.