Јадете 2 банани секој ден, ќе се случи нешто што не ни замислувавте!

Сподели со своите пријатели

Зголемете го имунитетот!

Loading...

Колку е зрела бананата, толку подобро.

Здравата и вкусна банана е подобра за исхрана и здравје отколку што мислевте.

Само ако јадете две зрели банани на ден, си правите голема услуга затоа што внесувате голема доза на антиоксиданти, но исто така и на TNF-алфа или фактор на некроза на тумор-алфа што помага во борбата против клетките на ракот. И колку е зрела бананата, толку е поголема содржината на овие одлични супстанции.
Тоа ќе го стабилизира притисокот.

Бананите се одлични за притисок затоа што содржи околу 420 мг калиум.

 

 

Loading...

Вишокот тежина се топи.

Бананите се полни со растителни влакна, така што лесно се заситуваат. Покрај тоа, тие содржат добар скроб кој го намалува апетитот и ја намалува акумулацијата на вишокот килограми. Го намалува нивото на шеќер во крвта и ја зголемува чувствителноста на организмот кон инсулин.

Го намалува ризикот од анемија.

Бананите се полни со железо, кое го стимулира производството на црвени крвни клетки, но и витамин Б6, кој го регулира нивото на гликоза.

 

 

Сите потребни витамини се таму.

Loading...

Една просечна банана содржи околу 20 проценти од вашите дневни потреби за внесување витамин Б6 и на тој начин му помага на телото да произведе инсулин, хемоглобин и аминокиселини. Бананите содржат и 15 проценти од дневните потреби на витамин Ц.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *