Ја обвиниле за злоставување, затоа што на синот му дала контроверзно име

Сподели со своите пријатели

Не е секогаш лесно да се избере име за детето. Најдобар доказ е една жена која решила да го именува својот син Адолф.

Loading...

Нејзината сестра на Редит побара совет како да ја натера да се предомисли.

„Мојата сестра е бремена седум месеци и сака да го нарече својот син Адолф. Таа не е нацист, ја молам да не го прави тоа, и таа ми одговори дека го цени мојот совет, но сака да го стори тоа за нејзиниот син да може да го доживее она што го доживуваат децата со помалку привилегирано потекло”, објасни загрижената медицинска сестра која верува дека името на нејзиниот внук може да биде проблем во иднина во различни ситуации, вклучително и наоѓање работа.

Мирор Он објави дека многумина остро ја критикувале одлуката на идната мајка.

„Тоа дете е осудено на злоставување. Зарем не сфаќа дека другите деца ќе го злоставуваат”, е еден од коментарите.

„Кога детето е доволно старо за да го смени само своето име, ќе биде доцна“, додаде друго лице.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *