Измет од магаре – сувенир од еден остров во Хрватска

Сподели со своите пријатели

Во местото Телашчица на Доглиот остров во Хрватска мештаните на туристите како сувенир им продаваат – магарешки измет.

– Тоа е магарешко го*но и како суверник оди одлично. Го нарековме „Lucky Donkey Shit“. Тоа е сречно го*но и затоа и домашните и странските туристи со задоволство го купуваат рекол за „Слободна Далмација“ Себастија Јагиќ, чиј татко Горан меѓу бројните сувенири на Долгиот остров продава и магарешки измет.

Loading...

– Не ни е толку лесно, околу тоа „среќно го*но“ има многу работа. Имено, нашиот товар (магариња), кога ќе се покакаат, да извините, прават цел рида, но само едно го*но по својот состав е поинакво и ние во тој рид мора да го пронајдеме. За среќа, релативно лесно се препознава, затоа што е преполно со трага и е сосема поинакво по својот состав. Кога ќе го издвоиме, го ставаме во кутија и го продаваме, објаснил Себастијан.

15 момчиња завршиле во болница откако силувале магаре заразено со беснило

Цената на овој уникатен сувенир е 40 куни (5,5 евра), но на туристите тоа и не им е важно.

– Ним е важно „Lucky Donkey Shit“ да донесе среќа, така да гом*ата од нашиот товар веќе се отпатувани насекаде низ Европа., тврди тој.

И началникот на општината Сали Зоран Моровиќ ја поздравува иницијативата за продажбата на изметот.

– Познато ми е дека продажбата во Телешчици, идејата потекнува од едно семејство и тука не гледам ништо лошо. Во низата секакви сувенири, овој барем е оргинален, а да не е добар, не би го купувале толку луѓе, рекол низ насмевка началникот Моровиќ.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *