Изложбата „Кумановски ликовни уметници 2015“ утре во градската галерија

Сподели со своите пријатели

Во организација на кумановскиот музеј, а со подршка на Градоначалникот и советот на општината утре во галеријата ќе се одржи изложбата „Кумановски ликовни уметници 2015“.

Loading...

Повод за истата е одбележување на Денот на градот, 11-ти Ноември, а сите уметнички расположени кумановци, ќе можат да ги видат делата на Трајко Тошевски, Момчило Аврамовски, Александар Стефановски, Игор Андреиќ, Александар Симоновиќ, Стефан Јакимовски, Зоран Јакимовски, Страхил Петровски, Ана Јовановска, Мила Трендафиловска, Марина Цветановска – Мартиновска, Слободан Тимчевски, Марија Величковска, Марин Кушински, Дејан Божиновски, Борис Кукуњавски, Ханифе Ислами, Фламур Мифтари, Магда Величковска, Драган Колебен, Валентина Илијевска, Синиша Стефановиќ – Кашавелски, Магдалена Саздовска, Синиша Саздовски, Трајан Трајковски и Симона Јакимовска.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.