Излезноста во Куманово до 17 часот едвај над 30 отсто

Сподели со своите пријатели

Заклучно 17 часот во Општина Куманово како најголема единица на локалната самоуправа, според бројот на гласачи, своето право на глас го оствариле вкупно 37,68% од гласачите, односно 20.400 лица, покажуваат податоците на Државната изборна комисија.

Loading...

Податоците се базираат на обработени 60,48 отсто од избирачките места, односно 101 место.

Во Куманово денеска се гласа на 167 избирачки места, а право на глас имаат вкупно 93.986 полнолетни граѓани.

Никола Ивановски