Изборите завршија, колкава е излезноста во Куманово до 18:30 часот?

Сподели со своите пријатели

Вкупно 87.838 гласачи од Куманово до 18:30 часот го оствариле своето право на глас на шестите претседателски избори во земјава, од вкупно 92.839 гласачи колку што брои избирачкиот список, покажуваат податоците на Државната изборна комисија, што е излезност од 42,30%.

Loading...

Од 167 гласачки места процесирани се 89,82 отсто, или вкупно 150.

Со 44,5 отсто излезност на ниво на државата, цензусот е исполнет и вечерва државата ќе добие петти претседател.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *