Изборите во април ОБСЕ ќе ги следи со 300 набљудувачи

Сподели со своите пријатели

Мисијата на ОБСЕ/ОДИХР во Република Македонија, парламентарните изборите кои ќе се одржат на 24-ти април следната година ќе ги следи со 300 набљудувачи на денот на изборите.

Loading...

Претходно на подолг рок во текот на предизборната кампања изборите ќе ги следат 24 набљудувачи.

ОБСЕ побарале да се зголеми бројот на набљудувачите поради тензичната и слаба политичка атмосфера во земјава, но и поради потребата да се промовира доверба во самиот изборен процес.

Бројката е за сто набљудувачи поголема од претходните парламентарни избори кои Мисијата ги набљудуваше.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.