Иванов вечерава ќе го свика Советот за безбедност на Република Македонија

Сподели со своите пријатели

Претеседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов вечерва ќе го свика Советот за безбедност на Република Македонија, по неговото враќање од официјална посета на Арапската Република Египет.

За што ќе се расправа на седницата засега не е познато, но свикувањето на истата следува еден ден откако на македонска територија насилно и илегално влегоа 1.500 бегалци, а 600 други беа спречени во намерата да ја преминат државната граница со јужниот сосед.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.