Истражувањето открива: Погледнете во неговиот нос и откријте дали ќе ви одговара во креветот

Сподели со своите пријатели

Абрахам Тамир, професор на Универзитетот, ни откри дека носот има врска со карактерот на една личност, а тоа го објави во Journal of Craniofacial Surgery.

Loading...

Според неговото истражување, обликот на носот може да открие каква личност е во кревет и дали сте љубопитни, резервирани или креативни. Погледнете го носот на личноста која ви се допаѓа и дознајте дали ќе ви одговара во кревет.

Грчки нос

Формата се карактеризира со тесна должина со рамна форма, а сопствениците на таков нос често се резервирани и не сакаат да бидат во центарот на вниманието. Тоа е точно за лојалните и практични луѓе, кои отворено зборуваат за се.

 

 

Нубиски нос

Loading...

Овој нос се препознава по должината. Мостот е рамен, но широката точка на носот е прикажана надолу. Оваа форма значи дека луѓето се љубопитни и многу љубопитни. Многу убаво и допадливо за луѓето, секогаш позитивно размислување.

Кука нос

Многумина ја споредуваат оваа форма со птичји клун. Луѓето со овој нос се креативни и самопожртвувани. Тие ги бранат своите верувања и не се плашат да ризикуваат за да ги постигнат своите цели.

Закопчан нос

Овој нос изгледа многу нежно и е најпопуларниот облик денес. Сопствениците на овој нос се спонтани и често се погрешно разбрани од другите луѓе. Обично, тие се доволно среќни да добијат се што сакаат.

 

 

Loading...

Конкавен нос

На носната коска има мал лак кој не е донекаде воочлив бидејќи целата форма изгледа многу кревка. Луѓето со овој нос се многу дарежливи и подготвени да помогнат секогаш кога некој е во неволја. Тие се многу емотивни и лесно се повредуваат.

Заоблен нос

Љубовниците се најчести со овој облик на нос. Мостот на носот се истакнува додека врвот е заоблен. Тие се убедени дека знаат се и се многу заводливи. Тие се одлични слушатели и одлични пријатели.