Истражувања со години: Какви тајни се откриени на Марс? (видео)

Сподели со своите пријатели

Дали на Марс некогаш постоел живот? Дали постои денес? Иако научниците не уверуваат дека Марс е мртва планета, односно на неа нема живот, дел од јавноста е уверен дека некои работи не се толку едноставни.

Loading...

Годините истражување на Марс донеле некои историски слики, но и понатаму не постојат знакови на живот. Или сепак можеби постојат? Дали интернетот ја октри вистината?

Сликите на глувци марсовци, гуштери, камења што летаат, мистериозна жена и познат разорувач од филмот Star wars.

Од НАСА велат дека сликите се само камења, а сенката што се гледа од нив се поигрува со нашиот ум.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.