Иранската актерка не сакала да го сокрие убавото лице, па платила голема цена (фото)

Сподели со своите пријатели

Актерката Садаф Тахеријан окарактеризирана е како престапничка од страна на иранската влада затоа што поставила фотографии без хиџаб.

Loading...

Садаф поради тоа била принудена да пребегне во Обединетите Арапски Емирати.

Janan-3_3490983b

Преубавата актерка ја подржала уште една иранска актерка која поставила фотографија на која нејзината коса била со црвена боја. За неа исто така се верува дека пребегнала од Иран.

Janan-2_3490982b

Инаку, Министерстовто за култура во Техеран изјавило дека ниту една од нив нема да има можност да продолжи да се занимава со актерство.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.