ИОК може да го исклучи кревањето тегови од Олимпијадата во 2024 година

Сподели со своите пријатели

Интернационалниот олимписки комитет (ИОК) може да го исклучи кревањето тегови од Олимписките игри во Париз во 2024 година.

Loading...

Ова го објави прес-службата на организацијата.

ИОК е загрижен за одлуката на Меѓународната федерација за кревање тегови (ИВФ) да го замени вршителот на должноста претседател на федерацијата Американката Урсула Папандреа со Интара Јодбангтоја од Индонезија.

– ИОК соработуваше многу добро со Урсула Папандреја за време на нејзиниот мандат и целосно ги поддржува реформите што ги иницираше на ИВФ.Овој инцидент и неговите последици секако ќе бидат земени предвид од Извршниот одбор на ИОК кога станува збор за донесување на понатамошни одлуки, се вели во соопштението на прес-службата на МОК.

ИОК го извести ИВФ дека го задржува правото да го исклучи кревањето тегови од Олимписките игри во 2024 година.

Зоран Стерјовски


Leave a Reply