Интересни оптички илузии со кои можете да откриете каков е вашиот вид (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Интересна оптичка илузија ги предизвикува луѓето да најдат скриени зборови во шарени дезени, а само два процента од луѓето можат да ги откријат сите загатки, според „Сан“.

Loading...

 

 

Загатките отсликуваат разнобојни кругови во кои се кријат зборови, а слични тестови се користат за да се утврди дали некое лице има потешкотии во разликувањето на боите.

Решете го овој предизвик за да бидете сигурни дека имате здрав вид.

 

Loading...

 

Само 2 проценти се во можност правилно да одговорат на сите загатки.

Младите, до 25-годишна возраст, имаат најдобри резултати, со просечна оценка од 60 проценти точност. Најтешкиот збор што можете да го забележите е во последната илустрација.

 

 

Само пет проценти од луѓето го погодиле зборот на последната илустрација.

 

Loading...

 

 

Решенијата, според објавениот редослед се: popular, culture, light, diamond i gravity.