Инстаграм воведува строго правило: Ќе им биде достапно на некои земји, а потоа и на остатокот од светот!

Сподели со своите пријатели

Возрасните веќе нема да можат да испраќаат директни пораки до тинејџери кои не ги следат, а помладите корисници ќе бидат предупредени кога испраќаат директни пораки до постари лица кои покажале потенцијално сомнително однесување.

Loading...

 

 

Младите ќе можат да пријавуваат или блокираат возрасни корисници кои им испраќаат пораки, а Инстаграм ќе ги потсети дека не мора да одговараат на пораките, како и да бидат претпазливи кога споделуваат фотографии, видеа или информации со некој што не го познаваат.

Сомнителното однесување подразбира голем број барања за следење и пораки до лица под 18-годишна возраст. Оваа можност ќе биде достапна во некои земји веќе овој месец, а наскоро и во остатокот од светот, пренесува Кликс.

 

Loading...

 

Инстаграм работи и на технологија која ќе се обиде да утврди колку години имаат навистина корисниците. Според сегашните правила, луѓето на возраст под 13 години не можат да создадат профил на Инстаграм, но ова е многу лесно да се избегне.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *