Инстаграм воведува ново правило кое сите ќе мора да го почитуваат

Сподели со своите пријатели

Инстаграм ќе бара од своите нови членови да го внесат својот датум на раѓање при регистрација, бидејќи планира да воведе повеќе содржини што се прилагодени на специфични возрасни групи.

Оваа социјална мрежа за споделување фотографии веќе бара од корисниците да имаат најмалку 13 години за да создадат профил.

Loading...

Барањето датум на раѓање ќе и помогне на компанијата да рекламира реклами за одредени производи што не се за деца. Овие информации ќе му помогнат на Instagram да престане да прикажува реклами за коцкање, алкохол и производи за контрола на раѓање.

Сепак, Инстаграм соопшти дека рекламирањето не стои зад промената, туку дека ќе ги охрабри младите корисници да ги прилагодат поставките за приватност во наредните недели.

„Барањето на овие информации ќе помогне да се спречат децата да влезат на Инстаграм, и ќе помогнат младите да бидат посигурни и да овозможат генерално побогата содржина прилагодена на специфични возрасни групи“, објави компанијата на својот блог.

Разбирањето на возрасната група е доста важно за работата што ја прават, велат тие, не само да се создадат искуства соодветни на возраста, туку и да се исполни долгогодишното правило за да не се дозволи пристап на децата.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *