Инстаграм воведува нови промени, дел од нив ќе се плаќаат

Сподели со своите пријатели

Откако постои апликацијата Инстаграм, оттогаш се поставува прашањето – зошто нема линкови во описот на објавите, т.е. зошто не се активни?

И, еве – Инстаграм 10 години по појавувањето на мобилните телефони ја воведува оваа опција, ако треба да се верува на патентот, кој е доставен за одобрување.

Loading...

Трикот со ова е, освен фактот дека Instagram дефинитивно планира да воведе опција за линкови во описот на објавите, е тоа што за нив ќе треба да се плати.

Значи, ако сакате да поврзете нешто во вашиот пост – ќе мора да платите за тоа!

Веруваме дека оваа опција е толку прилагодена на инфлуенсерите, познатите личности и деловни профили, иако реално – дури и обичните корисници толку многу пати сакаат да споделат врска директно до некоја важна содржина.

 

 

Претпоставуваме дека споделувањето врски и плаќања е воведено исклучиво за споменатите категории, со цел обичните корисници да бидат што е можно повеќе на платформата. Поентата е дека ако кликнете на врската и го напуштите Инстаграм, тоа не и носи корист на компанијата Фејсбук, бидејќи го скратува времето поминато во апликацијата Инстаграм.

Според податоците, кои протекоа заедно со апликацијата за патент, Инстаграм планира да продава врски во постови за два долари, односно евра и фунти нагоре, во зависност од тоа што се поврзува и каде води врската.

Loading...

Инстаграм ќе ја прослави својата 10-годишнина во октомври 2020 година, така што ова е идеално време да се види активирањето на оваа одлика.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *