Има 17 години и измисли гел што моментално го стопира крварењето (видео)

Сподели со своите пријатели

Се работи за млад иноватор кој дошол на идеја да направи нешто ќе овозможи да се спречи крварењето на тој начин што на отворена рана ќе се вбризга гел кој за секунда го блокира крварењето, а на тој начин овозможува пациентот безбедно да се транспортира до болница и таму да му бид епружена соодветна здравствена помош, а тој претходно да не почине од крварење.

Loading...

Иновативно и креативно, а се надеваме дека наскоро оваа гел-инекција ќе се применува и во пракса за да спречи губење на многу животи.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.