Има 130 килограми, но со своите способности би посрамотила и врвни спортисти (фото+видео)

Сподели со своите пријатели

Ако мислите дека само набилданите девојки имаат сила да изведуваат акробации, многу грешите.

Марија Одугба има дури 130 килограми, но со своето тело може да го направи она што поголемиот број луѓе не можат ниту да се обидат.

 

Loading...

 

Таа се занимава со јога и покрај својата тежина, а оваа девојка редовно тренира. Вели дека во тренинзите ужива и дека тоа ја забавува, а дека килограмите не и пречат да се растегнува.

 

Прекумерната тежина ја предизвикувале полистични јајници и хипертиреодизам, кои и биле дијагностицирани кога имала 23 години.

И покрај овој проблем сакав да докажам дека јас го можам тоа, иако се беше против мене – вели Марија.

Јога започнала да тренира во 2014 година, во моментот кога нејзината тежина изнесувала неверојатни 180 килограми. Редовното вежбање и помогнало да ослабне и да го контролира своето здравје. Исто така и да се чувствува сигурно во своето тело.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.