Им се смачичло од кирија, па си направиле куќ од 16 квадрати (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Едно тричлено белоруско семејство со кучето живеат во модерна мала куќа од 16 квадрати која самите ја направиле, а идејата ја добиле кога сфатиле дека трошоците за изградба ќе им ги намалат годишните давачки за кирија.

Најтесната куќа во светот се продава за милион фунти (ВИДЕО)

Loading...

За целосно опремување вложиле 4.600 американски долари (3.700 евра) и по принципот „сам свој мајстор“ направиле микро куќа во која секој сантиметар е искористен и повеќе од доволно.

Оваа куќа се продава за 11.300 евра, но никој не сака да ја купи поради една причина (фото)

На таквата идеја тешко се одлучиле, затоа тшо до тогаш месечно издвојувале повеќе од 500 долари за изнајмување стан во Минск.

Подаруваат куќа од 40.000 евра, но има еден услов (фото)

Во куќат аимаат и бања и кујна и днева соба, а дури и машината за перење алишта пронашла свое место. За греење користат природен гас и струја.

Куќата на „Симпсонови“ навистина постои (фото)

Супер работа е што сега својот дом можат да го преселат било каде, се додека имаат дозвола од сообраќајната полиција.


Leave a Reply