И со гледање телевизија се ослабнува: Неочекувани работи што можат да ги стопат килограмите

Сподели со своите пријатели

Откако уживаме во различни специјалитети, многумина мислат само на лежење, но исто така треба да се движите за да прејадувањето не остава трага на вашата линија.

Loading...

За среќа, не секогаш ви е потребна теретана. Дури и некои активности на кои дури не гледате како на физички тешки задачи можат да стопат калории.

Градинарство

 

 

И покрај тоа што е зима, секогаш треба да се работи во градината. Три часа градинарство вреди еден час поминат во теретана.

Покрај градинарството на свеж воздух, може да стопите помеѓу 150 и 400 калории за еден час, во зависност од тежината на задачата.

Loading...

Шетањето на миленикот

 

 

Најдобриот пријател на човекот мора да излезе да направи мала и голема нужда, а одлична вест е што можете да стопите околу 200 калории за време на едночасовно прошетка низ населбата.

Домашни работи

 

Loading...

 

Кога гостите ќе заминат, во куќата ќе има некои задачи со кои можете да стопите до 300 калории за еден час. Усисување, прашина, чистење на бањата и подовите, а линијата ќе ви се заблагодари.

Перење автомобил

 

 

Ако одлучите да го исперете вашиот лимен миленик, сметајте дека за два часа, колку што е потребно за темелно чистење на автомобилот надвор и внатре, може да стопите до 500 калории.

Гледање телевизија

Loading...

 

 

Имаме добри вести за оние кои навистина не сакаат да прават ништо друго освен да лежат пред телевизорот.

Гледањето на омилениот филм или серија за еден час ќе ви стопи од 60 до 70 калории. Само внимавајте да не грицкате храна.