Хомосексуалците Тито ги казнуваше со затворска казна

Сподели со своите пријатели

Во Кривичниот законик на Југославија од 1951 година, за „противприроден блуд“, измеѓу две лица од машки пол била предвидена казна од две години зад решетки, но не и за жените.

Loading...

Кривичниот закон би ве третирал за противприроден блуд, затоа што сексот измеѓу двајца мажи бил сметан за „кривично дело против достоинството на личноста и моралот“ и според член 186 од Законот била предвидена казна затвор од две години.

Но, очигледно е дека Јоспи Броз Тито немал ништо против тоа две жени да имаат сексуални односи. Сите знаат дека тито многу сакал жени, но не може, а да не се запрашаме зошто овој закон бил дискриминирачки?


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.