ХИТ: Како се учи математика во Босна? (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

На Фејсбук овие денови се споделува фотографија од задача за осмо одделение која се користи во училиштата во Босна и Херцеговина кои работат според наставен план и програма на хрватски јазик.

Фотографиајта порталот Index.hr ја добил од мајка на ученик од Мостар, а задачата гласи: „Пензионерките Ката, Мара и Милка се обложиле во спортска обложувалница на „Сигурна добивка“. Ката вложила 4, Мара 4,60 а Милка 3 евра. Како ќе ја поделат добивкат аод 483 евра, ако сакаат да ја поделат сразмерно на вложените пари?

Авторите се потрудиле дури да го наведат и името на спортската обложувалница.

 

Loading...


Leave a Reply