Хемиски напад врз цивили во британскиот град Дадли

Сподели со своите пријатели

Маскиран напаѓач синоќа влегувал во ресторани и во продавници во предградие на градот Дадли и ги прскал случајните минувачи со непозната хемиска супстанца, поради што 15 луѓе имале серозни потешкотии со дишењето.

Loading...

По инцидентот само едно лице е хоспитализирано, а на останатите им е пруженамедицинска нега на местата на инцидентот.

Британската полиција се уште трага по напаѓачот.

Марина Илиевска


Leave a Reply