Груевски беше првиот патник во новиот електричен воз (видео)

Сподели со своите пријатели

Владини министри, медиумски екипи и премиерот Никола Груевски вчера беа првите патници кои од Скопје за Велес заминаа со првиот електричен воз.

Loading...

Денес е историски ден за македонскиот железнички транспорт, истакна Груевски, и досега како што назначи, никој не се погрижил за тоа, граѓаните да имаат ваква привилегија да патуваат со електричен воз.

Премиерот најави дека наскоро ќе пристигна уште пет нови возови, капитална инвестиција од 25 милиони евра, овозможена преку Европската банка за обнова и развој.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.