Грција подготвува информативна кампања за вакцинацијата за Ковид-19

Сподели со своите пријатели

Преку амандман доставен од Министерството за здравство на Грција и изгласан од пратениците, се одредува рамката за информативната кампања за вакцинација за Ковид-19, што ќе трае до крајот на јуни 2021 година, јави дописничката на МИА од Атина.

Loading...

Во кампањата ќе бидат вклучени, локалната самоуправа, црквата, лекарските и фармацевтските здруженија, коморите, невладините организации итн.

Министерот за здравство на Грција Василис Кикиљас рече дека станува збор за национална кампања за тема што не е ниту владина, ниту партиска, туку е „национална и патриотска“.

Паралелно, изрази надеж дека Грците ќе бидат соодветно информирани, но и дека ќе се спречи и ќе се сведе на минимум ширењето лажни вести.

Сања Ристовска, Грција


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *